Odpuščanje, pot do pravega miru in radosti

Vi pa ljubite svoje sovražnike, delajte dobro in posojajte, ne da bi za to kaj pričakovali. In vaše plačilo bo veliko in boste sinovi Najvišjega, kajti On je dober tudi do nehvaležnih in hudobnih.   (Luka 6,35)

Pred nekaj leti mi je nekdo povedal za človeka, ki je posloval z našo organizacijo. Zgodilo se je, da je bil moj prijatelj v tisti restavraciji in je sedel ob sosednji mizi. Slišal je njun pogovor, tudi o meni – in tudi sicer nista govorila dobrih stvari.

Najprej sem se razjezila in želela temu človeku povedati, da nikoli več ne bomo poslovali z njim. Ampak tisti večer me je Sveti Duh nagovoril: »Ničesar od tega ne boš naredila.« Nadaljeval je: »Ne, naredila boš to, kar učiš. Šla boš kupit darilo zanj in povedala mu boš, kako ceniš njegovo delo, s katerim vam je služil vsa ta leta.«

Ni bilo lahko. Ampak Bog mi je dal milost, da sem ubogala Njegova navodila in sem blagoslovila tega človeka.

Česa se najbolj spominjam o tem dogodku? Takoj ko sem se odločila, da bom storila nekaj dobrega zanj, sem pravzaprav začela uživati v tem dejanju.

Ko lahko s sočutjem pogledamo na ljudi, ki so nas prizadeli, se znotraj nas priredi prava zabava, saj Božja radost izpolni našo dušo.

Komu lahko danes odpustite in zanj storite nekaj lepega? Odpuščajte in sledite stezi, ki vodi k resničnemu miru in radosti!

Kratka molitev

Bog, potrebujem Tvojo milost, da lahko ubogam Tvojo Besedo in delam dobro njim, ki so me prizadeli. Vem, da kot jaz odpuščam in blagoslavljam njih, boš Ti mene nagradil z mirom in radostjo v duši.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon