Ohranite občutljivo vest

Ohranite občutljivo vest

[Sveti] Duh pa razločno in izrecno pravi, da bodo v poznejših časih nekateri odpadli od vere … skozi hinavščino in pretveze lažnivcev, katerih vest je ožgana (izžgana, otopela). (1 Timoteju 4,1–2)

Današnja vrstica govori o vesti, ki je »ožgana« ali »otopela«. Če je rana ožgana, nastane brazgotinasto tkivo, ki ne more ničesar čutiti. Podobno je z vestjo. Ko je vest »ožgana«, postane trda, žilava in otopela, nezmožna čutiti, kar bi morala. Leta neposlušnosti in osebne bolečine lahko povzročijo, da otrdimo, namesto da bi bili občutljivi. Ampak po Božji milosti se lahko spremenimo. Želimo ostajati nežni, občutljivi do Boga, tako da lahko takoj zaznamo, kadar nekoga prizadenemo ali smo kakorkoli Bogu neposlušni.

Prosite Boga za občutljivo, mehko srce in vest, da boste lahko občutljivi Zanj in Njegovo delo v vas. Če poznate ljudi, ki imajo otrdelo srce zaradi dolgoletne osebne bolečine in/ali neposlušnosti Bogu, molite tudi zanje. Res je čudovito, da smo zmožni takoj razpoznati, kadar naše obnašanje ne ugaja Bogu. Zahvalite se Bogu vsakokrat, ko zaznate, da se ukvarja z vami, in še naprej sodelujte s Svetim Duhom, da bo ohranjal vašo vest občutljivo. Lahko prosimo, da nam odpusti in takoj spremenimo svoje ravnanje: »Oče, molim zase in za svoje drage, ki imajo ožgano, otrdelo, otopelo vest. Prosim, posezi in zlomi to trdoto v nas. Prosim, zmehčaj naše srce, da bo občutljivo do Tebe. Daj nam mehko, občutljivo srce, ki se bo odzivalo na Tvoje vodstvo, da bomo takoj zaznali, kaj nam praviš in kaj želiš, da storimo. V Jezusovem imenu, amen.«

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bodite nepopustljivi, čvrsti v svojih odločitvah, a občutljivi, mehki v svojem srcu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon