Opozorilo je nujno

Kogar namreč Gospod ljubi, tega popravlja in vzgaja; in kaznuje, celo tepe vsakega sina, ki ga sprejema in pozdravlja v svojem srcu in ljubeče skrbi zanj. (Hebrejcem 12,6)

Nikoli se nisem želela odreči skupnosti z Gospodom. Morala sem se družiti z Njim, da sem se prebila skozi vsak posamezen dan.

Zato sem tako hvaležna za opozorila Svetega Duha. On mi da vedeti, če delam kaj, kar žalosti Boga ali moti najino sporazumevanje in odnos. Opozarja me in prepričuje o tem, kaj je prav.

Bog nas ljubi bolj, kot mi ljubimo svoje otroke, in v tej svoji ljubezni nas vzgaja. Pove nam, ko zaidemo na napačno pot. Če je treba, nas opozarja na petnajst možnih načinov, da bi le pridobil našo pozornost.

Njegovo sporočilo opozarjajoče ljubezni je povsod. Želi, da Ga poslušamo, ker nas ljubi. Če pa vztrajamo pri svojih stališčih, nam bo odvzel privilegije in blagoslove, ker želi, da odrastemo in dosežemo, kar je najbolje za nas.

Zapomnite si, če se podredite opozorilu, vas bo dvignilo, izpeljalo iz greha in vas vodilo nazaj k Božjemu srcu.

Naj vas opozorilo dvigne na nov nivo v Bogu. Ne upirajte se mu; sprejmite ga!

Kratka molitev

Gospod, vem, da me ljubiš in želiš, kar je najboljše zame. Hvala, ker me popravljaš in vzgajaš, kadar grešim ali napačno ravnam. Želim Ti biti tako blizu, kot je le mogoče. Zato mi, prosim, pomagaj in ne dovoli, da se karkoli vrine med naju. Rad Te imam!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon