Osnovno urjenje, ki gradi vero

Prepričani ste in razumete, da preizkušanje in dokazovanje vaše vere ustvarjata stanovitnost, neomajnost in potrpežljivost. (Jakob 1,3)

Zrela vera ne pride kar čez noč. Če želimo imeti globoko, zdravo, čvrsto vero v Boga, moramo vaditi svojo vero, da jo okrepimo.

Pomislite na vojake v vojski. Niso takoj pripravljeni na zahtevne bitke, ko se priključijo izbranemu rodu. Prestati morajo osnovno usposabljanje. Neizprosno vadijo, urijo in trenirajo. Inštruktorji urjenja so zadolženi za tako »pripravo«, ker morajo biti vojaki močni, vzdržljivi, trdoživi in vztrajni.

Zdaj pa to prenesimo na pojem vere. Najprej smo se »priključili« ali predali svoje življenje Kristusu. Potem začnemo predpisan program osnovnega usposabljanja ali gradnjo vere. Sveti Duh tu ravna kot naš inštruktor urjenja.

Sveti Duh za vsakogar izmed nas natančno ve, kaj potrebujemo za izgradnjo vere, da bi bili pripravljeni, ko je čas za to, in tudi, ko ni. Samo ubogati Ga moramo, tudi ko je zahtevno, in zaupati, da On najbolje ve, kako graditi našo vero.

Ko dovolite Svetemu Duhu, da vas usposablja, so posledice – močna, čvrsta vera v Boga –vredne vloženega časa in napora!

Kratka molitev

Sveti Duh, podrejam se Tvojemu urjenju. Želim imeti zrelo in čvrsto vero. Uri me, da bom lahko živel/-a po veri, ne po gledanju, in da bom zaupal/-a Bogu v vsakem trenutku in za vsako preskrbo, ki jo potrebujem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon