Osvobodite sovražnike

Osvobodite sovražnike

Blagoslavljajte tiste, ki vas preganjajo [ki so kruti do vas], blagoslavljajte in ne preklinjajte jih. (Rimljnom 12,14)

Ko se ukvarjamo s preteklimi ranami, vemo, da je prav, da odpustimo, tudi kadar je to težko. Vendar pa le redki naredimo naslednji korak, ki ga Bog pričakuje od nas.

Pogosto zmotno mislimo, da je vsa naša naloga dokončana, ko se odločimo za odpuščanje. Toda Jezus je temu dodal: “Prosite za Božji blagoslov in molite za srečo tistih, ki vas preklinjajo, izprosite Božji blagoslov (naklonjenost) nad tiste, ki grdo ravnajo z vami [tiste, ki vas zasramujejo, obrekujejo, omalovažujejo in zlorabljajo] (Luka 6,28). Pismo Rimljanom 12,14 pa dodaja, naj blagoslavljamo tiste, ki nas preganjajo in so kruti do nas.

Aktivno moramo blagoslavljati svoje sovražnike. Bog nas poziva, naj se usmilimo tudi tistih, ki si tega ne zaslužijo.

Vaše odpuščanje odpre vrata, da vas Bog ozdravi, res pa ne naredi veliko za tistega, ki vas je užalil. Kadar pa jih blagoslavljate, prosite Boga, naj jim da spoznati resnico, da bi se lahko pokesali in doživeli resnično svobodo, ki jim jo ponuja. Odpuščanje vas osvobodi … Blagoslavljanje osvobodi sovražnike.


Kratka molitev

Gospod, zahvaljujem se Ti, ker mi pomagaš živeti v odpuščanju. Ampak ne želim se tu ustaviti. Prosim Te, da blagoslavljaš tiste, ki so me prizadeli. Tako kot si ozdravil mene, ozdravi tudi njih, da bodo lahko doživeli Tvojo dobroto in živeli v Tvoji ljubezni.,k,

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon