Podvrzite dvome

Rušimo visokost, vsako zahtevo in pretvezo, ki se dviga proti spoznanju Boga, in ujamemo vsako misel, da jo podvržemo poslušnosti Kristusu. (2 Korinčanom 10,5)

Ko vstopimo v proces prenavljanja svojega mišljenja, bo prišel čas, ko bomo »zavozili«. Bog nas pozna, ve, da nismo popolni. Zato je vedno ob nas, da nam pomaga vrniti se na pravo pot.

Na žalost pa tudi hudič ve, da nismo popolni. Zelo se trudi, da bi nas na vsakem koraku opominjal na to.

Lahko sodelujemo, služimo Bogu, delamo dobro, uporabljamo vero in potem kar naenkrat, brez jasnega razloga, pride dan ali teden, ko doživljamo napade na um. Satan nam prigovarja, da nam ne bo uspelo, da nismo dovolj dobri, da nas Bog na ljubi … Seznam se nadaljuje in nadaljuje.

Tako sem hvaležna, ker nam Božja beseda jasno govori, kaj naj naredimo v taki situaciji. Drugo pismo Korinčanom 10,5 nam naroča, naj vsako misel ujamemo in podvržemo poslušnosti Bogu. Ko vam torej hudič skuša lagati, pojdite v Besedo in poiščite resnico, ki izpodbije tisto laž.

Ko vam dvomi prekrižajo pot, naj vam to ne vzame volje. Prinesite jih k Bogu in jih zrušite z Božjo besedo. To vedno deluje!

Kratka molitev

Bog, nočem dopustiti, da me laži in dvomi, ki mi jih sovražnik prinaša na pot, spravijo s tira. Namesto tega bom veroval/-a Tvoji Besedi in podvrgel/-la tiste misli poslušnosti Tebi!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon