Pogum, da ste to, kdor ste

S [pomočjo] Boga bom hvalil Njegovo besedo; na Boga se naslanjam, zanašam, Vanj zaupam; ne bom se bal. Kaj mi more storiti človek, ki je iz mesa? (Psalm 56,5)

Ste že siti pretvarjanja, nošenja mask ali poskusov, da bi bili nekdo drug? Kaj ne bi bili radi svobodni in sprejeti taki, kot ste? Brez pritiskov, da bi bili nekdo, kdor sploh ne znate biti? Bi se radi naučili sprejeti svojo edinstvenost in se upreti težnji, da bi posnemali druge?

Boste premagali negotovosti in boste takšni, kot vas je Bog oblikoval? Za to potrebujete pogum. Kadar se upiramo svoji edinstvenosti in poskušamo posnemati druge, postanemo nesrečni in nezadovoljni.

Bog želi, da vzljubite in sprejmete sebe takšnega, kakršnega vas je Bog ustvaril, ne pa da zadovoljujete pričakovanja drugih ali da ste, kar mislite, da drugi želijo, da ste. Morate se vprašati, ali želite ugajati ljudem ali Bogu. Pravi mir in veselje izvirata iz naše odločenosti, da ugajamo Bogu, ne ljudem.

Bog ve, kaj je delal, ko vas je ustvaril. Ste edinstveni, Bog vas je čudovito stkal! Sprejmite se kot novo stvaritev v Kristusu Jezusu. Ko boste odkrivali, kdo ste v Njem, se bosta močno povečala varnost in zaupanje.

Kratka molitev

Bog, ne bom se bal/-a človeka. Svojo varnost in zaupanje želim najti v odnosu s Teboj. Danes si upam biti edinstven/-a, kakršnega/-o si me ustvaril. Želim ugajati Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon