Pomoč je tu

Pomoč je tu

Prosil bom Očeta in dal vam bo drugega Tolažnika (Svetovalca, Pomočnika, Zastopnika, Zagovornika, Tistega, ki okrepi in je pripravljen), ki bo ostal pri vas vekomaj. (Janez 14,16)

Mnogo ljudi je sprejelo Jezusa kot svojega Odrešenika in Gospoda. Šli bodo v nebesa, ampak nikoli niso izčrpali vsega, kar jim Sveti Duh ponuja, niti niso izkusili pravega uspeha, za katerega Bog želi, da ga uživajo in se ga veselijo tu, na zemlji. Preprosto povedano, mnogi so na poti v nebesa, a ne uživajo v potovanju.

Pogosto opazujemo ljudi, ki imajo bogastvo, položaj, moč, in jih imamo za »uspešne«. Ampak mnogim izmed teh uspešnežev primanjkuje miru, veselja, zadovoljstva in drugih resničnih blagoslovov. Ti ljudje se nikoli niso naučili povsem zanašati na moč Svetega Duha.

Ljudje, ki so samozadostni, pogosto mislijo, da je zanašanje na Boga znak šibkosti. Resnica pa je, da bi dosegli več v svojem življenju, če bi se zanašali na Svetega Duha, ne na lastno moč.

Bog nas je ustvari tako, da imamo močna področja, prednosti, a imamo tudi šibkosti, in zato potrebujemo Njegovo pomoč. Vemo, da nam želi pomagati, ker je poslal Božjega Pomočnika, Svetega Duha, da živi v nas.

Pogosto se borimo po nepotrebnem, ker nismo sprejeli pomoči, ki nam je na razpolago. Spodbujam vas, zanašajte se Nanj, ne na svojo moč. S čimerkoli se spoprijemate, ni treba, da ste sami.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vaš najslabši dan z Bogom bo boljši kot vaš najboljši dan brez Njega. Sveti Duh je tu, da vam govori in vam pomaga na tak način, kot ga danes potrebujete.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon