Popolno srce

Kajti Gospodove oči se sprehajajo (gledajo) po vsej zemlji, da izkaže svojo močno pomoč tem, katerih srce mu je popolnoma vdano. (2 Kroniška 16,9)

Gospod me vedno znova opominja, da pri nas ne išče popolne predstave, ampak popolno srce.

Mnogi menijo, da jih Bog ne more uporabljati, dokler niso vsa področja v njihovem življenju popolna. Takšen način razmišljanja ljudem preprečuje, da bi jih Bog uporabljal. Ampak Bog nas uporablja kljub nam, ne zaradi nas.

Človeška ljubezen včasih temelji na tem, kako se predstavljate, kakšne rezultate imate. Če delate, kar drugi želijo, vas sprejemajo; če pa ne delate tako, vas zavračajo. Božja ljubezen pa temelji edinole na Bogu. On vas ljubi in sprejema take, kot ste.

To ne pomeni, da moramo imeti ohlapna stališča ali da si ne želimo živeti sveto. Tisti, ki imajo popolno srce do Boga, Mu vedno želijo iskreno in goreče ugajati v drobnih stvareh. Kljub temu pa razumejo, da jih Bog ne bo nikoli zavrnil zaradi njihovih šibkosti ali napak. On nas hoče ljubiti in nam pomagati, ko smo šibki.

Dovolite Bogu, da vas ljubi, v zameno pa Mu podarite svojo ljubezen s popolnim srcem!

Kratka molitev

Bog, vem, da me ljubiš kljub mojim šibkostim in pomanjkljivostim. Zahvaljujem se Ti za tako ljubezen. Dajem Ti srce in vem, da me lahko uporabiš, ko Ti sledim s popolnim srcem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon