Poslušajte in ubogajte, kar vam Bog govori

O, da bi imeli tako srce [in um], da bi se me vedno [polni spoštovanja] bali in izpolnjevali vse moje zapovedi, da bi bilo dobro njim in njihovim otrokom vekomaj! (5 Mojzes 5,29)

Bog ne govori samo voditeljem v duhovniški službi. Govori vsakomur, ki ima osebni odnos z Njim, v vsakem družbenem sloju. Mnogo ljudi sploh ne pričakuje, da bi lahko kaj slišali od Boga, v resnici pa govori nam vsem. Govori vam.

Seveda Ga ne morete slišati in narediti, kar pravi, dokler ne prisluhnete Njegovemu glasu. Prisluhnite, ko berete Sveto pismo, ko si vzamete čas v tišini v Njegovi prisotnosti in pripravite svoje srce, da redno sprejemate od Njega. Tako lahko sledite Njegovim navodilom in izpolnjujete Njegove zapovedi.

Preberite zgornjo vrstico iz Pete Mojzesove knjige 5,29. Lahko slišite resnost v Božjem glasu, ko je to izjavil? Želi, da bi se držali Njegovih zapovedi, da bi nam bilo dobro. Skrbi za naše dobro počutje. Ve, da lahko poskrbi za nas, samo če bomo voljni prisluhniti in ubogati.

Naj bo odnos z Jezusom vaš življenjski slog in zvesto izpolnjujte Besedo. Prisluhnite Njegovi modrosti in ji sledite.

Kratka molitev

Gospod, verjamem, da mi govoriš in želim prepoznati Tvoj glas. Namerno ti bom prisluhnil/-a in živel/-a v skladu s tem, kar mi boš povedal, da »bi mi bilo dobro«.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon