Prava stvar

Približajte se

Išči, povprašuj in zavzemaj se za mir in hodi za njim (slêdi mu)! (Psalm 34,15)

Veliko učim o miru. Ko sledimo Bogu, sledimo miru. Rada pa bi se prepričala, da prepoznate lažni mir in tega se moramo paziti. Na primer, močna želja po nečem lahko ustvari lažni občutek miru, ki pa v resnici izhaja samo iz naših čustev. Ko čas mineva, ta lažni mir izpuhti, poraja pa se Božja resnica. To je tudi razlog, da se ne smemo prehitro odločati, zlasti pri pomembnih zadevah. Vedno je modro in preudarno malo počakati.

Naj dam primer. Nekdo, ki ga imava z Davom zelo rada, je bil v stiski, in midva sva želela poskrbeti za tisto potrebo. Če bi to storila, bi to osebo zelo razveselila in izpolnila njeno dolgoletno željo. Bila sem navdušena in šla sem k Davu, ki se je strinjal, da bi morala pomagati. Začela sva izpolnjevati svoj načrt, a bolj ko je napredoval, manj miru sem čutila. Znašla sva se v težavi, saj nisva želela prelomiti obljubljene pomoči. Ni mi bilo težko reči, da sem se zmotila, a nisem želela razočarati osebe, ki je računala na naju.

Nekaj tednov je minilo, jaz pa sem še vedno molila, kako naj z Davom ravnava. Sčasoma sem izgubila ves mir, zato sem šla k tej osebi in ji rekla: »Nekaj ni prav z našim načrtom, nimam pravega miru.« Zelo sem si oddahnila, ker je ta oseba čutila enako. Dovolila sem, da je moje navdušenje nad načrtom ustvarilo lažni občutek miru, ki se je čez čas razpršil.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne sklepajte resnih odločitev, ne da bi počakali in se prepričali, da pravi mir prebiva in ostane v vas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon