Prepoznajte bojno polje

Orožje našega bojevanja ni meseno [orožje iz mesa in krvi] … (2 Korinčanom 10,4)

Ste vedeli, da smo vsak dan v vojni? Poglejte naokrog na trpljenje. Morda mislimo, da so bitke samo zunanje, v resnici pa se odvijajo navznoter – na bojnem polju našega uma.

Če nismo prepoznali bojišča, prav tako ne bomo pravilno prepoznali sovražnika. Nagnjeni smo k prepričanju, da so ljudje, denar, vera ali »sistem« naše težave. Dokler ne prenovimo svojega uma, še naprej tvegamo, ker verjamemo lažem, in sklepamo pomembne odločitve, osnovane na prevari.

Vsak dan naš um nenehno bombardira tok nadležnih misli, sumničenj, dvomov in strahov. Medtem ko karkoli od tega lahko povzroči poraz in razdejanje, pa čvrsto držanje Božje resnice prinaša zmago in radost.

Morda imate ogromne trdnjave v svojem življenju, ki jih je treba zrušiti. Naj vas opogumim in vas spomnim, da je Bog na vaši strani. Vojna se odvija in vaš um je bojno polje. Dobra novica pa je, da se Bog bori na vaši strani!

Kratka molitev

Sveti Duh, nočem biti preslepljen/-a, nočem prezreti resnične bitke, ki se odvija v mojem umu. Naj bom pozoren/-na in čuječ/-a, da lahko bojujem dober boj. Ker si Ti na moji strani, ne morem izgubiti!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon