Presezite okvirje

Ljubi, ne posnemaj hudega, ampak posnemaj dobro. Kdor dela dobro, je od Boga; kdor pa dela hudo, ni videl (spoznal ali doživel) Boga [ni prejel vizije in Ga sploh ne pozna]. (3 Janez 1,11)

Posvetni ljudje včasih želijo, da se prilagodimo njihovi podobi. Beseda prilagoditi se pomeni »biti podoben v obliki ali značaju; obnašati se v skladu s prevladujočimi načini ali navadami«.

Pismo Rimljanom 12,2 nas opozarja: »Nikar se ne prilagajajte temu svetu …« Zgornja vrstica iz Tretjega Janezovega pisma 1,11 pravi, naj ne posnemamo hudega, ampak dobro od Boga.

Ljudje nas bodo vedno skušali stlačiti v svoj kalup, deloma zaradi lastne negotovosti. Tako se bolje počutijo glede tega, kar delajo, če pridobijo še nekoga, da se jim pridruži. Zelo malo ljudi ima sposobnost, da so to, kar so, in da drugim dopustijo biti, kar so.

Si lahko predstavljate, kako krasen bi bil svet, če bi vsi tako delali? Ko bi bil vsakdo trden in varen v tem, kdor je, in bi dopustili drugim biti, kdor so? Takrat se ne bi skušali prilagajati in posnemati drugih.

Danes vas želim spodbuditi, da verjamete, da lahko posnemate Kristusa, in da presežete okvirje!

Kratka molitev

Sveti Duh, obvaruj me zanke prilagajanja posvetnemu kalupu. Pomagaj mi, da posnemam dobro in živim kot Kristus.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon