Pripravite se na spremembe

Pripravite se na spremembe

Nebo in zemljo kličem danes za pričo proti vam: predložil sem ti življenje in smrt, blagoslov in prekletstvo. Izberi torej življenje, da boš živel ti in tvoj zarod. (5 Mojzes 30,19)

Pri devetih letih sem začela kaditi. Všeč mi je bilo, ker me je sprostilo, in dolgo se nisem želela temu odpovedati. Ko pa sem vedela, da moram nehati kaditi, nisem želela, ker sem mislila, da se bom zredila. To je bil leta in leta moj izgovor. Potem pa sem padla v krog, ko sem nehala in ponovno začela, nehala in ponovno začela.

Dosegla sem kritično točko, ko sem si tako močno zaželela kajenja, da sem se odtihotapila iz cerkve, se ulegla na zadnji avtomobilski sedež in kadila. Takrat sem vedela, da se moram spremeniti.

Šele ko pridemo do kritične točke, smo se pripravljeni spremeniti. Na primer, včasih šele srčna kap povzroči, da se začne nekdo pravilno prehranjevati. Vam pa ni treba čakati na kritično točko. Lahko ugriznete v kislo jabolko in si rečete: “Dovolj je. Opravil sem s tem.”

Sveto pismo pravi, da lahko izberemo življenje. Bog vas je oskrbel s podporo in sposobnostjo, da se spremenite. Morate pa biti pripravljeni in voljni, sicer vas bo vaša kritična točka hitro in močno zadela. Mnogo lažje je izbrati življenje preden dosežete to točko.

Ne bojte se, ker se boste nekaj časa mučili. Končno sem se osvobodila kajenja; ni bilo lahko … A nisem bila sama, ko sem to storila.

Če mislite, da niste pripravljeni na spremembo, samo odnesite to k Bogu in mu kličite: “Pomagaj mi, pomagaj mi, pomagaj mi.”

Dobra novica je, da z Božjo pomočjo in odločitvijo, ki je vaš del odgovornosti, lahko izberete življenje, in se resnično za vedno in na bolje spremenite.


Kratka molitev

Gospod, dal si mi možnost izbire in izbiram življenje! Vem, da je sprememba težka, a Te prosim, da mi pomagaš. S Tvojo pomočjo in mojo pripravljenostjo na spremembo vem, da lahko premagam vsako oviro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon