Prizadevajte si za darove Duha

Prizadevajte si za darove Duha

Različni so duhovni darovi (milostno obdarovanje, izjemne moči, dane določenim kristjanom, zaradi moči Božje milosti, ki deluje v njihovih dušah po Svetem Duhu) in se razlikujejo, ampak [Sveti] Duh ostaja isti. (1 Korinčanom 12,4)

Darov Duha ni lahko razložiti, ker delujejo na duhovnem področju. Upam in molim, da sem v zadnjih dneh teh posvetitev primerno opravila to nalogo, ko sem jih opisala in razložila njihovo temeljno delovanje. Veliko je še treba povedati na témo duhovnih darov in vas spodbujam, da berete dobre knjige, posvečene tematiki darov Svetega Duha.

Ko delujemo na nadnaravnem področju, moramo biti previdni, ne pa prestrašeni. Satan je sprevrgel veliko Božjih pravih darov in nam jih ponuja. Vendar lahko obstanemo na pravi poti, ko molimo in si prizadevamo najti resnico v Božji besedi.

Prav tako vas močno spodbujam, da začnete moliti za darove Duha. Prosite Boga, naj vas uporabi v njih in jim dovoli teči skozi vas, kadar se Mu zdi primerno. Ne iščite darov, ki se vam zdijo najbolj privlačni ali zanimivi, ampak iščite darove, ki jih ima Bog za vas.

Ko dopustimo darovom Duha, da delujejo skozi nas, nam pomagajo v vsakodnevnem življenju in pokažejo nevernim moč in dobroto Kristusa, ki živi v nas. Ko darovi Svetega Duha delujejo v našem življenju, odsevamo slavo Božje milosti, ki nam je podarjena, drugim, ki še kako potrebujejo zaupanje v Jezusa.

Prizadevajte si za delovanje darov Duha tako za lasten razvoj kot v dobro drugih. Ko si prizadevate za darove, nikakor ne pozabite na ljubezen, ker je ljubezen največji dar izmed vseh.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Darovi Svetega Duha naj bodo običajen del vašega vsakdanjika.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon