Proučujte Božjo besedo, slišite Božji glas

Proučujte Božjo besedo, slišite Božji glas

Pazljivo opazuj, bodi zagnan in daj vse od sebe, da se pred Bogom izkažeš za preizkušenega (testiranega v preizkušnjah), za delavca, ki se nima česa sramovati, ki pravilno razčlenjuje in natančno ločuje [pravilno ravna in vešče poučuje] Besedo Resnice. (2 Timoteju 2,15)

Vsakdo, ki želi slišati Božji glas, mora proučevati Besedo. Bog lahko izbere katerikoli način, da nam govori, ampak nikoli ne bo v protislovju s pisano Besedo, na katero se prvotno nanaša grška beseda logos. Njegova izgovorjena beseda se v grščini imenuje rhema. Bog nas posebej opominja, spominja na svojo logos (na zapisano Besedo) v vsakem trenutku. Njegove rheme (nam izrečene besede) morda ne bo moč dobesedno najti v Svetem pismu, toda njena načela bodo vedno podprta z zapisano Besedo. Tako Sveto pismo potrjuje, ali je to, kar smo slišali, od Boga ali ne.

Na primer, logos, zapisana Beseda, nam ne pove, kdaj naj kupimo nov avto ali katerega naj kupimo. Za to potrebujemo rema besedo. Čeprav Beseda nima posebnih navodil o nakupu avta, pa veliko pove o modrosti. Če mislimo, da smo »slišali«, naj kupimo določen tip avtomobila, potem pa ugotovimo, da bi nas tako velik nakup za nekaj let potisnil v dolg, lahko zlahka vidimo, da nakup takega avta ne bi bil moder in da glas, ki smo ga slišali, ni bil Božji.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Logos + rema = modrost

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon