Radost v upanju na Božjo naklonjenost

Po Njem smo tudi mi po veri dobili [svoj] dostop (pristop, predstavitev) v to milost (stanje Božje naklonjenosti), v kateri [trdno in varno] stojimo. Naj se radostimo in ponašamo v upanju, da bomo doživeli in uživali Božjo slavo. (Rimljanom 5,2)

Sveto pismo je izpolnjeno z obljubami, polnimi upanja za nas. Imamo dostop do Božje prisotnosti. On nas želi ozdraviti bolezni. Izpolnil bo naše potrebe. Toliko več je … preveč, da bi naštevali! Zato je tako žalostno, ko kristjani zaradi pomanjkanja vere izpustijo od Boga dane obljube.

Naj vas vprašam: Ali pričakujete te obljube? Dobre stvari se vam začnejo dogajati, ko se veselite v upanju, da stalno okušate Božjo naklonjenost.

Evangelij po Luku 2,52 pravi, da je Jezus napredoval v … milosti pri Bogu in pri ljudeh. K Božji milosti dostopamo po veri. Lahko napredujemo v tej milosti in okušamo Njegove obljube prav tako kot Jezus. Tudi če zdaj še ne vidite teh stvari v svojem življenju, se lahko veselite in naslonite svoje upanje v Boga, vedoč, da bodo prišle.

Vse, kar Sveto pismo obljublja, je za nas. Zato se veselite v upanju, da boste doživeli Božjo slavo že zdaj, in On bo naredil neverjetne stvari v vašem življenju.

Kratka molitev

Bog, pričakujem in se veselim Tvojih obljub. Verjamem, da Ti lahko izpolniš vse, kar si mi obljubil v Besedi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon