Rast v razsodnosti

Na njem bo počival Gospodov duh: duh modrosti in razumnosti … Ne bo sodil po videzu svojih oči, ne odločal po sluhu svojih ušes. (Izaija 11,2–3)

Jezus je živel razsodno. Njegova presoja ni temeljila na površnih telesnih čutilih. Bila je posledica Njegove tesne povezanosti in odnosa z Bogom Očetom.

Isti dar presoje je na voljo tudi nam po odnosu z Bogom.

Kako torej deluje? Preden karkoli naredite, morate s svojim duhom hitro preveriti, ali je to, kar nameravate storiti, dobro. Če imate mir, potem nadaljujte. Če pa vam je neprijetno, če ste zmedeni ali zafrustrirani, ostanite mirni.

Na primer: Ko sem bila v nakupovalnem središču, sem želela nekaj kupiti. A preden sem prišla do blagajne, sem v svojem duhu občutila nemir, kot bi me Sveti Duh nagovarjal, naj tega ne kupim.

Taki trenutki so vznemirljivi, saj kadarkoli poslušamo in ubogamo šepet Svetega Duha, naš duh raste in se krepi v Bogu; tako se vedno več Božje moči sprošča v naše življenje, da delujemo v sadovih Duha.

Podredite se Svetemu Duhu in sledite Njegovemu šepetu. Tako boste rastli v enaki razsodnosti, kot jo je imel Jezus.

Kratka molitev

Gospod, nočem se odločati na podlagi svojih površnih ali sebičnih želja. Želim živeti razsodno. Ko s Teboj preverjam svoje odločitve, se odrekam vsaki želji, ki ni od Tebe. Podari mi mir, da sledim Tvoji poti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon