Samo Bog podarja mir

Samo Bog podarja mir

Gospod daje [neomajno in nedoumljivo] moč svojemu ljudstvu; Gospod bo blagoslovil svoje ljudstvo z mirom. (Psalm 29,11)

Eden izmed izjemnih načinov, kako nam Bog govori in nas vodi, je notranje pričevanje. Z drugimi besedami, globoko v sebi natanko vemo, kaj je prav ali narobe. Gre za globljo raven spoznanja, kot je »miselno spoznanje«. Ta vrsta spoznanja je v duhu – preprosto imamo mir ali pa nam ga primanjkuje. Glede na prisotnost oziroma odsotnost miru vemo, kaj bi morali narediti.

Nekoč sem se pogovarjala z gospo, ki je morala sprejeti resno odločitev. Družina in prijatelji so ji svetovali, a sama je morala znotraj sebe spoznati, kaj je pravi odgovor, saj je bila ona tista, ki bi morala živeti z odločitvijo. Vse življenje je bila v določenem podjetju, tedaj pa je čutila, da bi ga rada pustila in ostala doma z otroki. Seveda bi to zahtevalo korenite finančne prilagoditve, osebne spremembe zanjo, ki bi celo čustveno vplivale nanjo. Morala je slišati Boga, ne le drugih ljudi, kaj je prava odločitev.

S sorodnico je šla na kratek oddih na konferenco. Ko je tisti vikend med seminarji slavila in oboževala Boga ter prisluhnila govornikom, je v njeno srce prišlo spoznanje in mir, da je res imela prav glede zaprtja podjetja. Rekla je, da je prišel trenutek, ko je v svoji notranjosti vedela, da ima prav. Od takrat ima mir glede svoje odločitve.

Neverjetno je, kaj vse nam lahko dobro misleči ljudje govorijo, v resnici pa ne vplivajo na nas, nas ne ganejo. Ko pa o tej zadevi spregovori Bog, se nas globoko dotakne in močno vpliva na nas. Prosite Boga za notranje pričevanje, ki ga lahko da samo On.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Samo Bog vam lahko podari mir.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon