Šest načinov uresničevanja miru

Šest načinov uresničevanja miru

… In Božji mir, ki presega vsak razum, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu. (Filipljanom 4,7)

Če želimo uživati življenje, moramo živeti v Božjem miru. Eden izmed ključev za mirno življenje so vsakodnevni majhni koraki. Tu je nekaj nasvetov, s katerimi lahko razvijete mirnejši življenjski slog:

  • Bodite pozorni, kako preživljate čas. Morda poskušate narediti preveč stvari in na koncu nobena izmed njih ni narejena dobro. Hitenje je osebni poskus, da naredite več, kot vas vodi Sveti Duh. Naj vas vodi Duh.
  • Bodite pripravljeni, da rečete “ne” na lep način. Včasih se lotimo stvari, ki se jih ne bi smeli, a nam je neprijetno reči ne. Prosite Boga, naj vam da primerne besede, da rečete ne, kadar je treba.
  • Uprite se duhu zavlačevanja in odlašanja. Božja Beseda nam naroča, naj vadimo samodisciplino. Delajte, kar veste, da morate delati zdaj. Potem pa boste lahko zares uživali čas počitka.
  • Odpravite ključne motnje. Če veste, kaj odvrača vašo pozornost, na primer prekomerno gledanje TV, si postavite določene smernice.
  • Postavite ustrezne meje za motnje. Življenje je polno motenj, a lahko se naučite začrtati meje, ki vam bodo pomagale obvladovati motnje na zdrav način, kot je na primer načrtovan čas “odklopa”.
  • Spremenite svoje življenje. Prosite Boga, naj vam pokaže nenavadne načine, kako si prihranite čas in težave. Kadar, na primer, nimam časa za pomivanje posode, uporabljam papirnate krožnike.

Bistveno je, da je mir vaša prednostna naloga. Zato usmerjajte svoje korake v to smer in naj vas Bog vsak dan vodi v svoj popolni mir.


Kratka molitev

Gospod, vodi me v svoj mir, ki presega vsak razum. Dnevno mi kaži korake, ki naj jih naredim, da hodim v Tvojem miru.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon