Sidro upanja

To upanje je za nas kakor sidro duše, varno, trdno in zanesljivo; prodira v notranje svetišče (Prisotnost) za zagrinjalo. (Hebrejcem 6,19)

Prav vsi v življenju doživljamo težke čase. Tako kot ladja v viharju potrebujemo pomoč, da ostanemo stabilni. Ladja ima sidro, ki ji pomaga obdržati ravnotežje. Sveto pismo pravi, da je upanje sidro naše duše.

Ko čvrsto utemeljimo svoje upanje v Bogu in Božji besedi, morda čutimo veter in valove, ampak nas konec koncev ne morejo premakniti.

Med nevihto nam upanje daje zmožnost, da gledamo na stvari tako, kot so, a hkrati smo prepričani, da prihaja nekaj boljšega. To daje upanju zelo močno in pomembno lastnost, ki jo moramo imeti – še posebej v težkih časih. Pravzaprav sem prepričana, da je temelj, na katerem moramo graditi vero.

Nihče – niti Bog – nam ne more obljubiti, da se nikoli ne bomo srečali z razočaranjem ali težavami. Pomembno pa je, da nikoli ne izgubimo upanja. Ohranjanje dobre naravnanosti in upanja, ki ga imamo v Kristusu, nas postavlja na mesto, kjer lahko gledamo Božjo čudežno delujočo moč.

Kratka molitev

Bog, upam Vate. Moja vera in pričakovanje velikih stvari, ki jih boš naredil zame, sta sidro v času preizkušenj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon