Sledite Svetemu Duhu ali svojim čustvom?

Tisti, ki živijo po mesu [strežejo poželenjem in vzgibom mesene narave], ne morejo ugajati in zadovoljiti Boga niti niso sprejemljivi Zanj. (Rimljanom 8,8)

Veliko govorim o tem, kako moramo slediti Svetemu Duhu, ne pa svojim čustvom. Vseeno pa ugotavljam, da veliko ljudi sploh ne razume, kako naša čustva delujejo.

Čustva spadajo na področje duše. Duša je sestavljena iz uma, volje in čustev – določa torej, kaj mislimo, kaj želimo in kako se počutimo. Od teh treh področij duše so čustva tista, ki se najhitreje zganejo.

Z drugimi besedami, modrost in presojo Svetega Duha v našem duhu zlahka zadušijo kriki naših čustev.

Sveto pismo pravi, da takšno življenje »po mesu« Bogu ni všeč. To ne pomeni, da nas Bog nima rad. Kaj pa pomeni? Pomeni, da On ni zadovoljen z mesenim obnašanjem niti ga ne more sprejeti.

Ko enkrat razumete, kako negativna čustva delujejo, jih lahko obvladate. Duša je morda močna, ampak duh je lahko močnejši, če ga krepimo s preživljanjem časa v Božji prisotnosti. Pojdite v Besedo že danes, da okrepite svojega duha in boste obvladali svoja čustva.

Kratka molitev

Gospod, nočem dovoliti svojim čustvom, da premagajo mojega duha. Ko preživljam čas s Teboj in berem Tvojo Besedo, mi daj moč, ki jo potrebujem, da me bo vodil Duh, ne le moji občutki.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon