Slišati Boga preko Njegove besede

Slišati Boga preko Njegove besede

Potrdi svojo besedo in izpolni obljubo svojemu služabniku, ki si jo dal tistim, ki Te s strahospoštovanjem in predanostjo častijo. (Psalm 119,38)

Bog nam govori preko svoje Besede. Njegova Beseda je namenjena, da nam pomaga, nas usmerja in spodbuja v vsakdanjem življenju. Za vsako zadevo lahko slišimo Njegov glas, saj lahko za različne okoliščine poiščemo svetopisemske vrstice ali odlomke za molitev. Včasih nas bodo citati izjemno točno in podrobno usmerili. Ob drugih priložnostih pa potrebujemo kanček modrosti ali splošno duhovno načelo, ki ga vnesemo v zadevo, s katero se spoprijemamo. Na primer, spodaj sem naštela nekaj običajnih in posebnih okoliščin in občutkov, s katerimi nam sovražnik grozi. Zraven pa sem navedla vrstice za molitev za posamezne primere:

  • Ko greste skozi težko obdobje ali vas nekaj obremenjuje, izčrpava, lahko molite Izaija 40,29: »Omagujočemu (trudnemu, slabotnemu) daje moč in onemoglemu povečuje vzdržljivost.«
  • Ko ste zaskrbljeni zaradi prihodnosti, lahko molite Jeremija 31,17, ki pravi: »Je upanje za tvojo prihodnost.«
  • Ko ste v finančni stiski, lahko molite Psalm 34,10–11, ki pravi: »Bojte se Gospoda, vi, Njegovi sveti! Nič ne manjka njim, ki se Ga bojijo. Mladi levi trpijo pomanjkanje in stradajo; tisti pa, ki iščejo Gospoda, ne pogrešajo nobene dobrote.«

Resnično verujem, da Božja beseda vsebuje odgovor na vsako vprašanje, ki se nam zastavlja, in modrost, ki zadovolji vsako potrebo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Občutki vas lahko zavajajo, Božja beseda pa vas varno vodi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon