Sprejemanje in dajanje Besede

… kar se je zgodilo z menoj, je veliko prispevalo k razmaku evangelija. In večina bratov in sester je zaradi mojih verig polna zaupanja in opogumljena, da si upa še bolj brez strahu oznanjati evangelij. (Filipljanom 1,12.14)

Včasih nas sovražnik napada preprosto zato, ker smo predani, vpleteni in navdušeni nad Božjo besedo. Evangelij po Marku 4,16–17 omenja tiste, ki slišijo Besedo in jo nekaj časa ohranjajo. Ko pa zaradi Besede nastane stiska ali preganjanje, se takoj pohujšajo (postanejo užaljeni, ogorčeni, jezni), se spotaknejo in odpadejo.

Satan ve, da nas bo Beseda okrepila, zato jo hoče ustaviti, preden bi jo mi začeli širiti drugim. Zato je tako pomembno, da ohranjamo (čuvamo) Besedo v svojem srcu in se upiramo hudiču, kadar pride, da bi nam jo ukradel. Ko delamo tako, bodo preizkušnje, ki jih prinaša sovražnik, pravzaprav pripomogle, da drugi pridejo h Gospodu.

Apostol Pavel je rekel, da je Gospod dopustil, da se je soočil z mnogo stvarmi preprosto zato, ker so pomagale drugim oblikovati zaupanje v Gospoda in so bili bolj in bolj opogumljeni brez strahu oznanjati evangelij. Celo takrat, ko je bil Pavel v ječi, sta bili vidni tako njegova stabilnost kot sposobnost, da ga Bog uporablja.

Če bomo služili drugim, se bomo srečali z nekaterimi neugodnimi razmerami. Ko trdno stojimo v veri in zaupanju v Boga, nas bo On ponesel do zmage in bomo mogočna spodbuda drugim v tem procesu.

Kratka molitev

Bog, vsak dan želim prebivati v Tebi in v Tvoji besedi. Ko mi bodo težave prekrižale pot, molim, da jih boš uporabil, da bom sam/-a okrepljen/-a in bom širil/-a Tvojo Besedo tistim okrog sebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon