Spremenite način razmišljanja

Spremenite način razmišljanja

… Naj vas Bog preobrazi v novo osebo tako, da spreminjate način svojega mišljenja. Potem se boste naučili spoznati Božjo voljo, ki je dobra, prijetna in popolna. (Rimljanom 12,2)

Ste že kdaj slišali rek, da je grozno, če zapravimo um? Naš um ima veliko sposobnosti za dobro, za učenje, ustvarjanje, razmišljanje in razvoj; škoda je, kadar teh sposobnosti ne izkoristimo po svojih najboljših močeh.

Bil je čas, ko sem dovolila, da je v moj um vstopilo preveč škodljivih misli – negativne, mučne, krive, neodpuščajoče, sramotne in obtožujoče misli. Težava je bila v tem, da sploh nisem vedela, da bi lahko nadzorovala svoje misli ali izbirala, na katere misli naj se osredotočim in jim verjamem.

Nisem se zavedala, da imam moč ustaviti misli, kadar se mi mota po glavi kaj neresničnega. Nikoli mi ni nihče povedal, da lahko izbiram, kaj naj mislim. Je kdaj kdo to povedal vam? Če ne, potem vam danes jaz povem, da ni treba dovoliti mislim, da vas nadzirajo. Vi lahko izbirate misli in se osredotočate na Božje misli!

Pismo Rimljanom 12,2 pravi, naj vas Bog preobrazi tako, da spreminjate način svojega mišljenja. Bog vam želi pomagati do zmage, ko se bojujete v umu. Toda kako naj to uresničimo?

Tole je meni neštetokrat pomagalo in vem, da bo tudi vam: ko se boste naslednjič bojevali v umu, se ustavite in poiščite nekaj posebnega, za kar se Bogu lahko zahvalite. Povejte Mu, kako hvaležni ste za Njegovo dobroto in vse različne načine, s katerimi vas je blagoslovil. Ko si boste prizadevali za to, boste videli, da se vam bo življenje začelo spreminjati na bolje in bolje.

Upam in molim, da spoznate moč, ki vam jo Bog daje, in da boste vsak dan v svojih mislih hodili v polnosti Njegove ljubezni!


Kratka molitev

Gospod, želim izkusiti Tvojo moč v miselnem življenju. Odločam se, da se bom osredotočal na Tvojo dobroto in Tvojo ljubezen do mene. Ne glede na to, katera negativna misel mi pride na um, vem, da si Ti veliko večji in boljši.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon