Sredi zaskrbljenosti razvijte držo molitve

Ne vznemirjajte se in nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti in v vsem izražajte Bogu svoje želje z molitvijo in prošnjo (jasno določene prošnje), z zahvaljevanjem. (Filipljanom 4,6)

Kadar ste pod pritiskom, je vedno najbolje moliti glede tega, namesto da govorite o tem. Molitev je osnova uspešnega življenja. Ko je bil Jezus na zemlji, je molil. Vse je zaupal Bogu v molitvi – celo svoj ugled in življenje. Tudi mi lahko ravnamo tako. Njemu ni treba razlagati vseh težav; lahko Mu jih le predamo in prosimo, da On poskrbi za vse.

Bodite previdni, da molitve ne zapletate. Ljudje mnogokrat čakajo, da imajo lahko čas, ko so sami z Bogom, ali da gredo v cerkev, preden resnično molijo; ne zavedajo se, da lahko molijo kadarkoli. Zaupajte v preprosto, zaupno, verujočo molitev in se spomnite navodil apostola Pavla v Pismu Filipljanom 4,6. Namesto da skrbite, preprosto molite in prosite Boga za pomoč, ko se znajdete v težavah.

Sveto pismo potrjuje, da je Bog zvest – to je ena izmed Njegovih značilnosti. Lahko se zanesemo Nanj, da nam bo prišel nasproti, ko prosimo za pomoč. Zato bi Mu morali popolnoma in do konca zaupati. Ko pridemo do tega, bomo pripravljeni na vse, kar nam morda prekriža pot.

Kratka molitev

Bog, nočem živeti v skrbeh. Namesto tega sem se odločil/-a, da bom razvil/-a navado molitve ob vsaki priložnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon