Sveti Duh ve, kaj narediti

Sveti Duh ve, kaj narediti

Ko pa pride On, Duh Resnice (Duh, ki daje Resnico), vas bo vodil v vso Resnico (celovito, nedotaknjeno, popolno Resnico). (Janez 16,13)

Ko Bog pošlje Svetega Duha, da deluje v človekovem življenju, obsodi greh, ne grešnika. V Njegovi Besedi vidimo jasen dokaz Njegove ljubezni do posameznikov in Njegovo željo, da skrbi za ljudi in jih vzgaja, tako da lahko pustijo greh za seboj in gredo po poti Njegovega dobrega načrta zanje. Nikoli se nam Ga ni treba bati, ko Mu dovolimo, da nam spregovori in pokaže, kaj delamo narobe.

Sveti Duh živi v nas. Njegovo delo je, da nas vodi, uči, pomaga pri molitvi, nas tolaži, prepriča o grehu in nas usmerja, ko izpolnjujemo Božji načrt za svoje življenje.

Lahko zaupamo Svetemu Duhu, ker natančno ve, kaj je treba narediti v našem življenju in pozna pravi čas za to. Z drugimi besedami: ko smo strti, točno ve, kako nas »popravi«.

Rada bi vas opogumila, da se Mu popolnoma podredite, ker ve, kaj dela, in bo naredil natančno in prav. Kadar nas ljudje poskušajo »popraviti« ali to poskušamo sami, pogosto le poslabšamo zadeve. Sveti Duh pa dela na skrivnostne načine, da opravi svoje čudeže. Ne razumemo vedno in morda nam ni všeč, kaj dela, toda končni rezultat bo veličasten. Sprostite se, veselite se tega dne in se Bogu zahvalite, ker dela v vas.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Prepustite Bogu nadzor.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon