Trdni kot čvrsto posajeno drevo

Je kakor drevo, čvrsto posajeno [in negovano] ob potokih voda, pripravljeno dajati sad ob svojem času; njegovo listje ne ovene in se ne posuši; in vse, kar dela, uspeva [in dozori].   (Psalm 1,3)

Stabilnost je nekaj, kar vsi potrebujemo. Jeremija 17,8 in Psalm 1,3 nam naročata, naj bomo kot čvrsto posajena drevesa. Prvo Petrovo pismo 5,8 nas opozarja, da moramo biti trezni (dobro uravnoteženi), budni in zmerni (da se obvladujemo); le tako nas satan ne bo požrl. Da se mu lahko zoperstavimo, moramo biti ukoreninjeni, utrjeni, močni, neomajni in odločni v Kristusu.

Jezus je najboljša zemlja za ukoreninjenje. Lahko se zanesete Nanj, da bo stabilen in trden – vedno isti Jezus, vedno zanesljiv, vdan, zvest svoji Besedi in značaju. Ni enkrat tak in drugič drugačen. Okoliščine ga ne spremenijo, zato se tudi vi ne boste, če ste zakoreninjeni v Njem.

Bog nam želi dati moč, da v stiskah in tegobah ostanemo mirni. Želi, da smo trdni in stabilni kot čvrsto posajena drevesa, a mi izbiramo, kje bomo posajeni. Se boste zakoreninili v svetu? V svojih čustvih? V okoliščinah? V svoji preteklosti? Ali se boste danes odločili, da se boste vsadili v Kristusa? Prigovarjam vam, da se zanašate Nanj. Njegova trdnost je lahko vaša.

Kratka molitev

Gospod, želim si biti čvrsto zasajen/-a v Tebi. Nikoli se ne spreminjaš, zato vem, da lahko računam Nate, da me ohranjaš trdno v vseh razmerah.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon