Udeleženi v Njegovem trpljenju

Mislim namreč, da trpljenja sedanjega časa (sedanjega življenja) ni vredno primerjati s slavo, ki se bo razodela nam, v nas in za nas in bo razprostrta nad nami! (Rimljanom 8,18)

Kristjani imamo radi misel, da smo soudeleženi v Kristusovi slavi. Ampak, kaj pa soudeleženost v Njegovem trpljenju? Jezusova žrtev nam podarja dar večnega življenja in prav tako polno, obilno življenje že tu, na zemlji. Sveto pismo pa nas uči, da moramo pretrpeti obdobja preizkušenj, če hočemo biti udeleženi v Njegovi slavi. Je vredno tega? Glede na Pismo Rimljanom 8,18 vsekakor je!

Nagnjeni smo k prepričanju, da trpimo zaradi svojih okoliščin; če bi se le te spremenile, bi bili zmožni ravnati prav. Bog pa želi, da postanemo tako zreli in trdni, da ravnamo prav, četudi naše okoliščine niso dobre. Obstajajo različni nivoji vere. Večino časa bi radi uporabljali vero, da se znebimo vsakršnega trpljenja. Bog pa včasih načrtuje, da uporabimo vero višjega nivoja, ki nas bo ponesla skozi življenjske izzive.

Radi občudujemo osvobajajočo Božjo moč, a prepogosto spregledamo Njegovo moč, ki nas ohranja, krepi in aktivira. V Evangeliju po Janezu 16,33 je Jezus obljubil, da nam bo dal mir v času nadlog in življenjskih preizkušenj in tudi vso potrebno moč, da jih premagamo. Če greste čez čas trpljenja, vas danes spodbujam in polagam na srce, da dvignete glavo, ker boste v Kristusu izšli iz tega in boste soudeleženi v Njegovi slavi, ki se bo razodela!

Kratka molitev

Gospod, Pismo Rimljanom 8,18 mi govori, da sedanje trpljenje ni nič v primerjavi s slavo, ki prihaja, ko sledim Tebi. Želim imeti tako držo. Hvala Ti za Tvoj mir in moč, da se lahko spoprimem z vsakim trpljenjem, ki stopi na mojo pot.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon