Vaja dela mojstra

Vaja dela mojstra

Za Gospodom, svojim Bogom, hodite in Njega se bojte [spoštujte] … in Njegov glas poslušajte … (5 Mojzes 13,5)

Ko enkrat začnemo poslušati in slišimo Boga, je pomembno, da ubogamo, karkoli smo Ga slišali reči. Poslušnost poveča kakovost našega druženja z Njim in okrepi našo vero. Ko poslušamo in ubogamo, lahko rečemo: »Vaja dela mojstra.« Z drugimi besedami, ko si pridobivamo izkušnje, postajamo vse bolj gotovi, da Ga slišimo. Potrebno je veliko vaje, da pridemo do popolne podrejenosti Božjemu vodstvu. Čeprav vemo, da so Božje poti popolne in da so Njegovi načrti učinkoviti, pa se včasih še vedno ne zmenimo, ko nas prosi, naj naredimo nekaj, kar zahteva osebno žrtev, ali pa se celo ustrašimo, da nismo jasno slišali, in smo zato preveč zadržani, da bi ukrepali.

Ne bojte se žrtvovati ali narediti napake. V življenju je mnogo slabših stvari, kot da se zmotimo. Jezus je rekel: »Hodi za menoj.« Ko smo po najboljših močeh poslušali Boga, trdno verjamem, da moramo »narediti korak in ugotoviti«, ali smo res slišali Njegov glas ali ne. Če se bomo temu vedno izogibali, nam bo strah preprečil napredek v naši sposobnosti slišati Boga.

On ni rekel: »Ti vôdi, jaz pa ti bom sledil.« Naučila sem se, da moramo čim hitreje narediti, kar nam je Bog rekel; če tega ne naredimo, lahko z gotovostjo rečem, da bomo obupno nesrečni.

Ko se naši otroci učijo hoditi, se ne razjezimo, ko padejo. Vemo, da se učijo, in se jim posvetimo. Bog ravna enako, učil vas bo, kako lahko slišite Njegov glas, če hodite v veri in ne v strahu.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Poslušajte, presodite in pogumno ubogajte.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon