Vaš Oče želi govoriti z vami

Vaš Oče želi govoriti z vami

Saj niste prejeli duha suženjstva, da bi spet zapadli v vezi strahu, ampak ste prejeli Duha posinovljenja (posvojitve) [Duha, ki prinaša sinovstvo], v katerem [srečni] kličemo: »Abba! Oče!« (Rimljanom 8,15)

Sveti Duh je Duh posinovljenja, posvojitve. To pomeni, da smo po moči Svetega Duha pravzaprav del Božje družine. Prej smo bili grešniki in smo služili hudiču, vendar nas je Bog odrešil, odkupil po krvi svojega Sina in nas imenuje svoje ljubljene sinove in hčere.

Posvojitev je čudovita! Kdor si želi otroka, ga namenoma izbere in vzame kot svojega, da ga bo ljubil in skrbel zanj. V nekaterih primerih je to celo bolje kot roditi se v družino, v kateri otrok ni zaželen. Včasih je njihovo rojstvo posledica odločitev, ki jih starši obžalujejo. Ko pa so otroci posvojeni, so zaželeni, posebej izbrani, namerno odbrani. Ko se odločimo verovati v Jezusa Kristusa, nas novo rojstvo prinese v Božjo družino. On postane naš Oče; mi postanemo dediči Boga in sodediči s Kristusom (gl. Rimljanom 8,16–17). Z nami ravna kot ljubeč, popoln Oče. Dober oče ni tiho v odnosu s svojimi otroki. Zanje naredi veliko stvari, prav tako kot Bog za nas, vključno s tem, da jim govori, kako zelo jih ima rad, jih uči, vodi, opozarja, potrjuje in spodbuja. Vi pripadate Bogu; posvojil vas je in zdaj je vaš Oče. Rad bi vam govoril že danes. Če ste imeli bolečo izkušnjo, da so vas starši zavrgli ali zapustili, naj vas spomnim, da vas je Bog posvojil in vas vzel za svojega otroka (gl. Psalm 27,10).


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog misli, da ste nekaj posebnega. Izbral vas je za svojega otroka.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon