Vas preganjajo »-ci«?

Vas preganjajo »-ci«?

Zatem so prišli Moabci, Amonci in z njimi Meunejci, da se spopadejo z Jozafatom. (2 Kroniška 20,1)

V današnji vrstici vidimo, da so se Moabci, Amonci in Meunejci prišli spopast s kraljem Jozafatom in Judi. Na drugih mestih Stare zaveze vidimo, da so Jebusejci, Hitejci in Kanaanci povzročali težave Božjemu ljudstvu.

Nam pa povzročajo težave drugi »-ci«: strah, bolezen, napetost, finančne stiske, negotovost, tečen sosed itd.

Sprašujem se, kateri »-ci« vas preganja prav zdaj, kaj vas bremeni. Karkoli že je, od kralja Jozafata se lahko naučimo odziva na »-ci«, ki so se prišli spopast z njim. Kralj se je najprej prestrašil, potem pa je hitro storil nekaj drugega: pripravil se je, da bo iskal Gospoda. Odločen, da bo slišal Boga, je Jozafat prav v ta namen celo razglasil post po vsem kraljestvu. Vedel je, da mora nujno slišati Boga. Potreboval je bojni načrt in samo Bog mu je lahko dal takega, ki bi uspel.

Tako kot Jozafat moramo tudi mi razviti navado, da pritečemo k Bogu, namesto k ljudem, ko smo v težavah. Morali bi iskati Njega, namesto da se posvetujemo z lastno modrostjo ali da povprašujemo za mnenje pri drugih ljudeh. Sami sebe moramo vprašati, ali tečemo k telefonu ali Božjemu prestolu, ko se oglasijo težave. Seveda lahko Bog uporabi nekoga, da vam svetuje, ampak vedno bi morali najprej iskati Njega.
Prisluhniti Božjemu glasu je mogočen način premagovanja strahu. Ko slišimo Njega, vera napolni naše srce in prežene strah. Jozafat je že pred stoletji vedel, da mora slišati Boga, in za nas velja isto. Danes zagotovo iščite Boga in prisluhnite Njegovemu glasu.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Prosite Boga, naj vas zaščiti pred raznimi »-ci« v vašem življenju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon