Vaše najboljše orožje

Čeprav živimo v mesu, se ne bojujemo v skladu z mesom in ne uporabljamo le človeškega orožja. (2 Korinčanom 10,3)

Satan se poskuša bojevati zoper vas s previdno strategijo in zvitimi prevarami in vas tako zadržati v miselnosti poraza. Bog pa vam je dal duhovno orožje, da ga uporabljate proti satanu. Tu so tri glavna duhovna orožja, ki jih lahko uporabljate, ko se borite proti sovražniku:

  1. Božja Beseda: Sprejemate jo preko pridig, poučevanj, branja in osebnega proučevanja Svetega pisma. Ostajajte v Besedi, dokler ne postane razodetje, navdihnjeno od Svetega Duha.
  2. Slavljenje: To premaga hudiča hitreje in učinkoviteje kot katerikoli drugi bojni načrt, ampak mora biti pristno, srčno slavljenje, ne le odpiranje ustnic ali verski obred.
  3. Molitev: Molitev je odnos z Bogom; je sporazumevanje z Njim, prošnja za pomoč ali pogovor z Njim o tem, kar vam leži na srcu. Vključuje tudi tišino v Božji prisotnosti in poslušanje, ko vam spregovori na srce. Da bi učinkovito molili, moramo razviti zaupen, tesen, oseben odnos z Očetom. Spoznajte, da vas ljubi in vam želi pomagati.

Odvija se vojna, ampak Bog se bojuje na vaši strani in vam daje orožje, ki ga potrebujete. Uporabljajte ga, da naženete satana v beg!

Kratka molitev

Gospod, hvala Ti, ker si mi dal duhovno orožje, ki ga potrebujem, da se borim proti sovražniku. Vem, da lahko s Tvojo pomočjo zmagam v današnji bitki.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon