Vedno se napolnjujte

Vedno se napolnjujte

Ne opijanjajte se z vinom, v čemer je razbrzdanost, ampak se vedno napolnjujte in spodbujajte z Duhom [Svetim Duhom]. (Efežanom 5,18)

Pomembno je vedeti, da nam Božja beseda naroča, naj se »vedno napolnjujemo« z Duhom – to pomeni, da smo vedno napolnjeni.

Da pridemo do tega, moramo dati Njemu prvo mesto v svojem življenju. Pogosto je za to potrebna disciplina, ker mnogo drugih stvari zahteva naš čas in pozornost. Mnogo stvari je, ki jih želimo in potrebujemo, a nič ni pomembnejše od Boga. Dnevno iskanje Boga v Božji besedi in preživljanje časa z Njim je ključ, da ostajamo napolnjeni z Njegovo prisotnostjo. K temu pripomoreta tudi drža hvaležnosti in skrbno varovanje lastnih misli.

Sveti Duh nikoli ne odide; ko se enkrat naseli, se namesti in noče oditi. Pomembno pa je, da ostanemo goreči za duhovne stvari. Vse, kar je vroče, se lahko ohladi, če ogenj ugasne.

Šla sem skozi šestmesečno obdobje, v katerem mi je Bog prepovedal prositi karkoli drugega kot več Njega. Zahtevalo je kar precej discipline, ko sem se Mu bližala na globlji ravni intimnosti, kot sem jo do takrat poznala. Sama bi začela kar takoj govoriti: »Bog, potrebujem …« Potem pa sem se ustavila, ker sem se spomnila, kaj mi je naročil. Tako sem končala svoj stavek z »… več Tebe«.

Bog nam daje vse, kar potrebujemo; in On ve, kaj potrebujemo, še preden Ga prosimo. Če se razveseljujemo v Njem in hrepenimo po Njem, bo izpolnil tudi želje našega srca. Spodbujam vas, danes in vsak dan, da se nenehno napolnjujete s Svetim Duhom in da si želite več Boga, bolj kot karkoli drugega. On bo poskrbel za vse ostalo.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Poskrbite, da ste vedno »napolnjeni« s Svetim Duhom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon