Zakaj dober Bog dovoljuje, da se dogajajo slabe stvari?

Vsak dober dar in vsako popolno (brezplačno, veliko, celovito) darilo prihaja od zgoraj; od Očeta [ki daje] luči, pri katerem ni spremembe [v sijaju, vzhodu ali zatonu] ne sence menjave [kot pri mrku]. (Jakob 1,17)

Kadar doživimo strašno tragedijo, se običajno odzovemo z jezo na Boga. Ljudje pogosto sprašujejo: »Če je Bog dober, vsemogočen in poln ljubezni do nas, zakaj ne ustavi stvari, ki povzročajo bolečino?«

Satan izkoristi to izhodišče, da začne graditi steno med Bogom in ranjenim človekom. Zgrabi priložnost, da reče: »Bog ni dober, ne moreš Mu zaupati.« Seveda vemo, glede na Božjo Besedo, da v satanu ni resnice – on je lažnivec in oče laži.

Preberite si Jakobovo pismo 1,17. Vse dobro prihaja od Boga. Bog je dober in On ne more biti karkoli drugega. Poleg tega se On ne spreminja. Je popolnoma trden, ustaljen, zvest in dosleden, stalen. On je dober –vedno.

Očitno je, da Bog vedno ne prepreči tragedij. Roko na srce, mi ne vemo vedno, zakaj se dogajajo slabe stvari. Prvo pismo Korinčanom 13,12 pravi, da zdaj … spoznavamo deloma (nepopolno) … Moramo si zapomniti, da vera vedno zahteva od nas, da sprejmemo neodgovorjena vprašanja; moramo priti do točke, kjer smo zadovoljni s tem, da poznamo Njega, ki ve vse, in Mu zaupamo.

Kratka molitev

Bog, ne razumem vedno, zakaj se dogajajo slabe stvari, vem pa, da si Ti dober. Kadar ne morem razumeti, zakaj se je nekaj zgodilo, bom poiskal/-a tolažbo v Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon