Zdržati kot Jezus

… On je zaradi veselja [pripravljanja nagrade], ki ga je čakalo, pretrpel križ, preziral sramoto (ni se menil zanjo) in je sédel na desnico Božjega prestola. (Hebrejcem 12,2)

Običajno imajo stvari dva vidika. Tudi križ ima dva: vidik križanja in vidik vstajenja. Jezus je moral pretrpeti, prestati en vidik, da je prišel do drugega. Če On tega ne bi pretrpel in zdržal, bi bili mi še vedno brez Rešitelja in brez odpuščanja grehov.

Pismo Hebrejcem 12,2 nas uči, da je Jezus zaradi veselja (nagrade), ki ga je čakalo na drugi strani križa – zaradi vstajenja –, zdržal bolečino. Prav tako kot Jezus moramo tudi mi zdržati težke stvari. Moja obrazložitev trpljenja je: »Preseči, odbiti hudiča; biti tako dolgo trden, zvest, neomajen, da preizkušnja opravi, kar mora opraviti v našem življenju, da preidemo z eni strani križa na drugo.«

Ko nas zadenejo nepričakovani udarci, ko trpimo, ker smo naredili nekaj napačnega, ali pa ker smo se uprli skušnjavi in grehu, ker smo naredili, kar je prav, moramo iti skozi stvari. Na drugi strani težkega obdobja nas čaka veselje zaradi pripravljene nagrade – dober izid.

Naj vas danes spodbuja Jezusov način premagovanja stisk. Vedel je, da ga čaka veselje, in je vztrajal do konca. On vam daje moč, da storite enako.

Kratka molitev

Bog, želim zdržati tako, kot je Jezus. Rad/-a bi dobil/-a vizijo veselja v pričakovanju nagrade, pripravljene zame. Tako bom lahko po Tvoji milosti pretrpel/-a in zdržal/-a vsako preizkušnjo, ki stopi na mojo pot.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon