Živeti za Boga je vse, kar šteje

… Ti so namreč brez razumevanja in nespametni, ker sami sebe merijo po sebi in se primerjajo s seboj. (2 Korinčanom 10,12)

Slediti Bogu namesto množici zahteva pogum. Preveliko obremenjevanje s tem, kaj drugi mislijo, vodi v mučenje. Čeprav vsi uživamo v tem, da smo ugledni in priznani, ni možno, da bi bili vedno vsem všeč.

V Božji ekonomiji moramo biti običajno pripravljeni, da nekaj, kar imamo, izgubimo, da bi pridobili tisto, kar si resnično želimo. To pomeni, da se moramo prenehati primerjati s standardi drugih ljudi in začeti živeti za Boga.

Vaši resnični prijatelji vam bodo pomagali, da boste postali vse, kar Bog želi, da ste. Ne bodo vas obsojali, ko sledite Božjemu klicu. Pravi prijatelji vas bodo spodbujali, da boste postavili Boga na prvo mesto v svojem življenju.

On vam obljublja, da vas ne bo nikoli zapustil niti pozabil, tudi če vsi drugi odidejo od vas.

Življenje postane preveč zapleteno, zmedeno in neprijetno, če skušamo ugajati tako Bogu kot ljudem. Ni se vam treba primerjati z nikomer niti skrbeti, kaj ljudje mislijo o vas. Živite svobodni za Boga in bodite takšni, kakršne vas je On ustvaril.

Kratka molitev

Gospod, prav zdaj sem se odločil, da bom živel samo Zate. Ko sem živel po standardih in pričakovanjih drugih ljudi, nisem prišel nikamor. Ti si edini, ki si pomemben, in želim biti tak, kakršnega si me ustvaril.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon