Živimo na Božji način

Živimo na Božji način

Uči me, Gospod, svojo pot, da bom lahko hodil in živel v Tvoji resnici; usmeri in zedini moje srce [izključno, spoštljivo], da se bo balo Tvojega imena in ga spoštovalo. (Psalm 86,11)

Če poslušamo Božji glas in živimo na Božji način, če se odločimo, da Mu služimo, se lahko izognemo dolgotrajni rokoborbi z Njim. Modrost nam pravi, naj dopustimo Bogu, da naredi z nami, kar On želi, saj nam tako ne bo treba kar naprej hoditi okrog in okrog iste »gore« (gl. 5 Mojzes 2,3). Srečujem ljudi, ki se spoprijemajo z istimi ovirami in vprašanji že dvajset ali trideset let. Že davno bi se premaknili naprej v svojem življenju, če bi na začetku preprosto ubogali Boga.

Ne glede na to, kako dobro se počutimo tam, kjer nas je Bog našel, nas ne bo pustil tam, kjer bi obstali in okosteneli. Rad bi nas popeljal na nova mesta in nas naučil novih stvari. Želi nas ohraniti polne življenja, polne rasti in polne Njegovih namenov in načrtov.

Bog nam je rekel: »Poskušam vam pomagati. Vi pa se ne zmenite zame, me zavračate in ne sprejmete mojih nasvetov in mojega opomina. Kličem k vam, vi pa ste še naprej gluhi zame. Ko se boste znašli v težavah, boste v paniki prišli k meni …« (parafrazirano, gl. Pregovori 1,24–28, kjer Modrost pooseblja Boga). Bog je usmiljen in potrpežljiv, ampak pride čas, ko se moramo zavedati, da Ga moramo samo ubogati. Prej ko ubogamo in začnemo živeti na Božji način, prej se premaknemo naprej v tako v svojem življenju kot v Božjih dobrih načrtih.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Molite, ubogajte in ne odlašajte!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon