Znak Svetega Duha

Znak Svetega Duha

…vsi so bili polni Svetega Duha in so z vso srčnostjo oznanjali Božjo besedo. (Apostolska dela 4,31)

Preveč je nesrečnih na novo rojenih, z Duhom izpolnjenih vernikov, ki ne vedo, da lahko ostanejo polni Svetega Duha, kadar priznavajo, zaznavajo in iščejo Boga vsak dan. Sveti Duh je v Njih, ampak ne dopustijo, da bi bili znaki Njegovega delovanja jasno vidni v običajnem vsakdanjiku.

Kozarec je mogoče napolniti z vodo, a običajno ga ne napolnimo čisto do vrha. Podobno je z nami, ko se na novo rodimo in je Sveti Duh v nas, toda nismo še popolnoma izpolnjeni in še nimamo jasnega znaka Njegove moči.

Apostolska dela 4,31 navajajo, da so ljudje, ko so bili napolnjeni s Svetim Duhom, oznanjali Božjo Besedo z vso srčnostjo, svobodo in pogumom.

Boga žalosti, kadar Ga puščamo izven svojega vsakdanjega življenja, potem pa sledimo religioznim formulam, da bi Mu ugajali. Namesto tega On želi, da živimo izpolnjeni s Svetim Duhom, kajti to je življenje svobode, srčnosti in poguma.

Rotim vas, dopustite Bogu, da svobodno deluje na vseh področjih vašega življenja z močjo Svetega Duha.


Kratka molitev

Gospod, vsak dan želim biti napolnjen s Svetim Duhom. Pomagaj mi po Svetem Duhu vsak dan živeti s svobodo, srčnostjo in pogumom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon