Помста належить Господові

Помста належить Господові

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Не мстіться самі, улюблені, але дайте місце гніву Божому, бо написано: Мені помста належить, Я відплачу, говорить Господь. – До Римлян 12:19

Коли хтось нас розсердив, сатана зазвичай любить перетворити це почуття гніву на постійний смуток у нашому серці. Наша реакція на будь-яку образу чи кривду з виявленням милосердя й прощення є прямою протилежністю того, до чого нас спонукає ворог. Це зводить нанівець усі його плани й не дозволяє йому посіяти в нашому серці відчуття гіркоти. Така здатність не приходить до нас природно, й не завжди буває легко так вчинити. Та, зважаючи на наші неймовірні зусилля, Бог завжди прийде нам на допомогу й здійснить неможливе для нас.

Нашою природною реакцією на чийсь вчинок, який викликає гнів чи образу, є бажання відплатити нашому кривдникові. Та навіть відомстивши йому, що ви насправді здобудете? Ви тільки зробите цю людину ще більш сердитою й запеклою — тоді вона, можливо, спробує ще більше вас скривдити. Таким чином ви опинитеся в замкнутому колі образ і зла!

Тримаючись за свій гнів, ми поводимося як безглузді люді, тоді як насправді повинні віддати його й людей, що його спричинили, Богові. Дозвольте Йому подбати про вашу ситуацію, адже «Мені помста належить, Я відплачу, говорить Господь». Тож довіртеся Богові — Він подбає про вас і захистить. У будь-якому разі ви ніяк не можете змінити того, що сталося. Та, віддаючи свою ситуацію в Божі руки, ви можете розраховувати, що Господь її використає, аби здійснити щось чудове у вашому житті.

Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, я вірю, що помста належить Тобі, і намагатися відплатити людям у гніві — це зовсім не те, чого Ти від мене очікуєш. Я віддаю свій гнів Тобі й сподіваюся, що Ти подбаєш про мене.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon