Blagoslivljajte, a ne proklinjite

Blagoslivljajte, a ne proklinjite

„Blagoslivljajte svoje progonitelje, blagoslivljajte, a ne proklinjite!“ – Rimljanima 12:14

Bog nas u svojoj Riječi upućuje da praštamo jedni drugima, a zatim blagoslivljamo. U Rimljanima 12:14, riječ ‘blagoslov’ znači ‘govoriti dobro’. To je produžena milost prema ljudima koji ju nužno ne zaslužuju. Mi molimo Božji blagoslov nad njima. Trebamo moliti da im Bog donese istinu i otkrivenje o svim promjenama koje želi napraviti u njihovom stavu i ponašanju, i pomoći im doći do mjesta pokajanja kako bi mogli doživjeti oslobođenje od svojih grijeha.

Osveta kaže: „Ti si povrijedio mene, pa ću i ja tebe.“ Milost kaže: „Povrijedio si me, ali ti ja opraštam i ponašat ću se prema tebi kao da me nikada nisi povrijedio.“ Kakav je blagoslov moći dati i primiti milost. Pruži milost i primit ćeš milost.

Milosrđe je Božja osobina koja se vidi u tome kako On postupa sa svojim narodom. Primimo milost kad zaslužujemo biti odbačeni. Milosrđe je dobro za nas kad zaslužujemo sud. Milosrđe nas prihvaća i blagoslivlja kad zaslužujemo da budemo potpuno odbačeni. Milosrđe razumije naše slabosti i ne osuđuje nas.

Kad doista cijenimo milosrđe koje nam je Bog ukazao, brzo ćemo tu istu milost pružiti drugim ljudima.


Moć praštanja nikada neće uspjeti ako kažemo da opraštamo, ali onda se okrenemo i proklinjemo onog tko nas je povrijedio ili istu stvar radimo drugim ljudima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon