Bog ima veliki plan za tebe

Bog ima veliki plan za tebe

„Ali neka svatko pažljivo i pomno ispita i istraži i provjeri svoje ponašanje i svoj rad. Tada on može imati osobno zadovoljstvo i radost da čini nešto hvale vrijedno bez pribjegavanja hvastavom uspoređivanju sa svojim susjedom.“ – Galaćanima 6:4

Moramo se suzdržati od uspoređivanja s drugima jer Bog ne želi da budemo frustrirani i da se osjećamo nedostojni blagoslova koje nam On želi dati.

Uspoređivati naše živote sa životima drugih ljudi je nepravedno – i prema njima i prema nama.

Prema njima je nepravedno jer ih počnemo vrijeđati  ako postanemo ljubomorni na ono što imaju, što znaju ili kako izgledaju itd. U tom slučaju ih ne možemo cijeniti kao divne osobe koje je Bog stvorio.

Prema nama je nepošteno jer ograničava Božji plan za naše živote. Usporedba govori Bogu: „Želim ograničiti Tvoje djelo u mom životu na ovo i ništa više. Samo želim biti poput ove druge osobe.“

Ali, Bog ima individualni plan za svakoga od nas. Njegov plan za tebe je veći nego što ti ikada to možeš zamisliti. Prestani gledati Njegov plan za druge ljude tako da možeš hodati u planu koji ima za tebe i primiti blagoslove koji taj plan donosi.

Molitva:

Duše Sveti, pomozi mi iskreno ispitati svoje srce i razotkriti svaku ljubomoru, ogorčenost ili frustraciju u meni koja se razvila uspoređivanjem sa drugima. Želim biti sve što Ti želiš da budem i živim život koji imaš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon