Bog može

Bog može

„Onomu pak koji snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo izobilnije nego li mi možemo ili zamisliti.“ – Efežanima 3:20

Stih iz Efežana 3:20 nam govori da Naš Bog može – može učiniti daleko izobilnije nego što ti i ja možemo usuditi se tražiti, nadati se, moliti ili čak pomisliti. Možemo moliti u vjeri i pouzdanju, ali Bog je onaj koji čini, a ne mi. Kako On to čini? Prema sili [ili Božjoj milosti] koja djeluje u nama. Sve što ti i ja primimo od Gospodina, izravno je povezano s količinom milosti koju učimo primati.

Sama sam sebi stvarala nevjerojatan stres pokušavajući se promijeniti. Bila sam pod ogromnom osudom jer sam imala utisak da svaka propovijed koju bih čula je govorila o tome kako se moram promijeniti, ja se pak nisam mogla promijeniti jer sam bila nemoćna sprovesti te promjene.

Što bliži odnos imaš s Gospodinom, to više vidiš da On mora biti tvoj Izvor u svim stvarima. On je jedini koji može unijeti promjene u tvoj život. Nauči reći: „Bože, ne mogu učiniti ništa bez Tebe, ali Ti sve možeš kroz mene!“

Bog obećava da će nas ojačati u našoj slabosti ako Mu vjerujemo i tražimo Njega. Božja milost je dovoljna da susretne naše potrebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon