Tvoj život se neće promijeniti dok se tvoj način razmišljanja ne promijeni

Tvoj život se neće promijeniti dok se tvoj način razmišljanja ne promijeni

„Uostalom, braćo, što je god istinito, što je god časno, što je god pravedno, što je god čisto, što je god ljubazno, što je god na dobru glasu, je li što krjepost i je li što pohvala — o tome promišljajte!“ – Filipljanima 4:8

Provela sam mnogo godina nesretna jer sam, onog trenutka kad bih se probudila ujutro, počela razmišljati o negativnim, tužnim i depresivnim stvarima. Sad mogu reći da sam u potpunosti zadovoljna od kad mi je Duh Sveti pomogao naučiti koristiti Kristov um koji imam.

Možda si i ti, poput mene, proveo godine razmišljajući na potpuno pogrešan način. Dobra vijest je da, uz Božju pomoć, to se može danas promijeniti. Ako se boriš s negativnim mislima, važno je uhvatiti se u koštac s činjenicom da se tvoj život neće promijeniti dok se tvoje misli ne promijene. Obnovljen, Božji način razmišljanja je od vitalnog značaja za svaku promjenu.

Biblija ima puno toga za reći o stvarima o kojima bismo trebali razmišljati. Filipljanima 4:8 govori da razmišljamo o stvarima koje nas izgrađuju, a ne ruše.

Danas te želim izazvati. Umjesto da se svako jutro probudiš i odmah počneš negativno razmišljati, odaberi pozitivnu istinu iz Pisma i usredotoči se na nju čim se probudiš. Neka Božja Riječ raste u tebi i preoblikuje tvoj um. Fokusiraj svoj um na dobre stvari i uživaj u božanskim promjenama koje to donosi.


Molitva

Bože, spreman sam promijeniti se i živjeti s Kristovim umom. Pomozi mi razmišljati o onome što god je istinito, što god je časno, na dobrom glasu, o krijeposti, o pohvali – o svemu što je od Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon