Bog te može osloboditi od ropstva tvoje prošlosti

Bog te može osloboditi od ropstva tvoje prošlosti

„Na meni je Duh Gospodnji jer me pomazao. Poslao me da donesem Radosnu vijesti siromasima, da navijestim oslobođenje zarobljenicima i vraćanje vida slijepcima, da oslobodim potlačene, da proglasim godinu milosti Gospodnje.“ – Luka 4:18

Odrasla sam u disfunkcionalnoj obitelji i u svom djetinjstvu sam doživjela zlostavljanje. Moje djetinjstvo je bilo ispunjeno strahom i mukama. Kao mlada odrasla osoba koja pokušava živjeti za Krista i živjeti kršćanskim načinom života, vjerovala sam da će moja budućnost uvijek biti narušena zbog moje prošlosti. Razmišljala sam: „Kako je moguće da jedna osoba koja je doživjela stvari koje sam ja doživjela, ikada bude normalna? To nije moguće!“

Ali, Isus je rekao: „Na meni je Duh Gospodnji jer me pomazao. Poslao me da donesem Radosnu vijest siromasima, da navijestim oslobođenje zarobljenicima…“ Isus je došao otvoriti vrata zatvora i osloboditi zarobljene.

Nisam mogla napredovati sve dok nisam shvatila da me Bog želi osloboditi od zatvora moje prošlosti. Morala sam vjerovati da ni moja prošlost, ni moja sadašnjost ne određuju moju budućnost, osim ako to sama ne dopustim. Morala sam dopustiti Bogu da me na čudesan način iscijeli.

Možda si imao užasnu prošlost koja nastavlja utjecati na tvoju sadašnjost na negativan i depresivan način, ali želim naglasiti – tvoja budućnost ne mora biti određena tvojom prošlošću ili sadašnjim okolnostima. Dopusti Bogu da slomi lance tvoje prošlosti.

Molitva:

Bože, vjerujem da si Ti moćniji od moje prošlosti. Primam slobodu koju mi daješ i želim živjeti prema planu koji imaš za moj život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon