Brinuti se za svoje tijelo

Brinuti se za svoje tijelo

„Kupljeni ste skupo – iskupljeni dragocjenošću i isplaćeni, postali ste Njegovi. Tako dakle, počastite Boga i donesite Mu slavu u svom tijelu.“ –  1. Korinćanima 7:20

Neki od nas nisu naučili voljeti svoje tijelo dovoljno kako bi pravilno brinuli o njemu. Kako bismo to promijenili, moramo se suočiti s tri najveće prepreke zdravom životu.

  • Ne znamo kako brinuti se o svom tijelu. Loše dijete, dezinformacije, brza hrana su zbunili ljude u tome što je dobra dijeta i kako jesti pravu hranu u odgovarajućim količinama.
  • Naš pogled na tijelo je iskrivljen zahvaljujući medijima i reklamama. Bombardirani smo nedostižnim idealima ljepote, dok je gojaznost toliko rasprostranjena da se gotovo smatra normalnom. Moramo ponovno otkriti kako izgleda zdrava osoba.
  • Vježbanje je gotovo zastarjelo. Izmislili smo dovoljno udobnosti da potpuno izbjegavamo vježbanje. Čak ne želimo ni hodati ukoliko to ne moramo! Ali istina je da dobar dio naše dobrobiti ovisi o vježbanju naših tijela.

Ako se boriš s ovim preprekama, danas odluči da nećeš biti poražen. Bog nam govori da dobro tretiramo naša tijela i On će nam uvijek pomoći da radimo ono što nam kaže. Zato odluči osloniti se na Božju snagu i živjeti zdraviji način života.

Molitva:

Bože, želim Te proslaviti brigom o mom tijelu živeći zdravim životom. Vjerujem da se mogu mijenjati kroz Tvoju moć koja djeluje u meni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon