Budi borac

Budi borac

„Bij dobar boj vjere, osvoji vječni život na koji si pozvan i radi kojega si dao ono lijepo svjedočanstvo pred mnogim svjedocima!“ – 1. Timoteju 6:12

Kao što je apostol Pavao rekao da je bio dobru bitku vjere (2. Timoteju 4:7), na isti način je savjetovao svom mladom učeniku Timoteju. To znači da se uvijek trebamo pouzdati u Boga i nikad ne trebamo odustati!

Dio dobre bitke vjere jest raspoznavanje neprijatelja. Sve dok smo pasivni, Sotona će nas mučiti. Ništa se neće promijeniti u našem životu ako samo sjedimo i želimo nešto drugačije. Možemo odlučiti da nećemo biti pasivni. Prečesto ne reagiramo na neprijatelja dok nas on muči s razočaranjima, strahovima, sumnjama i krivnjom. Slušamo njegove laže, a trebali bismo mu reći da se gubi!

Ti i ja ne moramo biti bokserske vreće za đavla; umjesto toga možemo biti borci. Možemo čvrsto stajati u vjeri i znati da je Bog dobar i da će nam se dogoditi dobre stvari.

Bog je vjeran i vidjet ćemo kako se Njegov blagoslov očituje u našem životu ako ne odustanemo. Stoj čvrsto! Bori se! Podigni svoj štit vjere! Bog je na tvojoj strani i nemoguće je da izgubiti bitku ako slijediš Njega!


Suprotstavi se Sotoni kad pokuša dobiti uporište u tvom životu i nikad neće dobiti utvrdu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon