Budi iskren prema sebi

Budi iskren prema sebi

„Evo, ti ljubiš srce iskreno, u dubini duše učiš me mudrosti.“ – Psalam 51:6

Bog želi da se suočimo s istinom u dubini naših bića, a zatim to možda i ispovjedimo pravoj osobi. Ponekad smo mi oni koji najviše trebaju čuti istinu.

Kad ljudi potraže moju pomoć u ovom području, često im znam reći: „Idi, pogledaj se u zrcalo i priznaj sebi svoj problem.“ Iskrenost prema samome sebi te oslobađa!

Ako je, na primjer, tvoj problem u tome što te roditelji nisu voljeli kao dijete, a ti si ogorčena osoba, suoči se s činjenicom jednom zauvijek. Pogledaj se u zrcalo i reci sebi: „Moji roditelji me nisu voljeli, a možda i neće nikad. Ali, Bog me voli, i to je dovoljno!“

Ne moraš biti jedan od onih koji provedu život pokušavajući dobiti nešto što nikada neće imati. Ako si dopustio da ti činjenica da nisi iskusio ljubav u djetinjstvu uništi dosadašnji život, nemoj dopustiti da ti uništi i ostatak života. Možeš učiniti on što je rekao David. Priznaj sebi: „Ako me otac i mati ostave, Jahve će me primiti [usvojiti me kao svoje dijete].“ (vidi Psalam 27:10)

Kakav god problem da te muči, suoči se s njim. Razmisli da ga priznaš pouzdanoj i pravoj osobi, a zatim to priznaj sebi u svojoj nutrini.

Priznanje istine uzrokuje da prošlost izgubi svoj stisak nad nama.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon