Budi velikodušan i radostan

Budi velikodušan i radostan

„Svatko neka dadne kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu, jer Bog ljubi vesela darivatelja.“ – 2. Korinćanima 9:7

Kao kršćani trebali bismo biti velikodušni ljudi, davati što možemo i kad god možemo. To ne znači samo novac – možemo pružiti pomoć, ohrabrenje, vrijeme, talente i opraštanje.

To znači da ne možemo dopustiti sebičnosti stati nam na put. Mnogi ljudi su škrti, prianjaju za ono što imaju i ne žele odustati od toga. Drugi u svojim postupcima nisu škrti, ali su škrti u srcu jer se osjećaju obaveznima davati, a ne zato što to doista žele.

Ali to nije način na koji nas Bog poziva da dajemo. U 2. Korinćanima piše da Bog ljubi vesela darivatelja. Ako razmisliš o tome, kada predamo naš život Bogu, sve što imamo je ionako Njegovo – ne pripada više nama. Trebamo biti davatelji koristeći naše resurse onako kako On želi. Danas daj radosno – to je Bogu ugodno. A oni koji daju radosno su sretni, ispunjeni i jako učinkoviti.


Molitva

Bože, upravo sada odlučujem u svome srcu da budem veseo darivatelj. Pokaži mi danas kako mogu velikodušno davati Tebi i ljudima u mom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon