Budi vjernik koji vjeruje

Budi vjernik koji vjeruje

„Zato, kao što veli Duh Sveti: Danas ako glas mu čujete, ne budite srca tvrda kao u Pobuni, kao u dan iskušenja u pustinji.“ – Hebrejima 3: 7-8

U Hebrejima 3 vidimo dva pogrešna stanja srca – tvrdo srce i srce nevjere. U pustinji je tvrdo srce izazvalo pobunu Izraelaca. Osoba tvrdog srca ne može lako vjerovati Bogu što je glavni problem jer sve što primimo od Boga dolazi vjerom. Da bismo primili od Njega, sve što moramo učiniti jest doći k Njemu u jednostavnoj, dječjoj vjeri i samo vjerovati.

Mi sebe nazivamo vjernicima, ali istina je da postoji puno ‘nevjernika’. Dugo sam vremena bila jedna od njih. Toliko sam bio povrijeđena tijekom djetinjstva da je moje srce postalo tvrdo. Ovu tvrdoću je Bog morao razbiti.

Čak je i Mojsije došao do mjesta u pustinji gdje mu nije bilo lako vjerovati Bogu. Zato nam je važno sačuvati duhovnu oštrinu kako bismo bili brzi povjerovati i hodati u vjeri iz dana u dan. Možemo izabrati ići iz vjere u vjeru, a ne u svom srcu miješati sumnju i nevjeru. Neophodno nam je srce koje vjeruje ako želimo živjeti u bliskom odnosu s Bogom.

Isus želi obnoviti tvoju dušu, uključujući i tvoje osjećaje. Pusti Isusa u ona područja tvog života koja nitko drugi nikada ne bi mogao doseći. Traži od Njega da te pretvori u osobu koja ima isto takvo srce kao i On.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon